Nadat de diepe snijwonden in zijn gelaat op verschillende plaatsen met
hechtpleisters en lijm enigszins bij elkaar waren geplakt, had Sander Boschker zijn humor
weer teruggevonden. "Lelijker kan ik toch niet worden", grapte de zwaar
gehavende doelman na de 2-1 overwinning bij Excelsior.

De 36-jarige Boschker, bij de gelijkmaker van Johan Voskamp knock-out gegaan door de schoen van Andw�l� Slory, is een taaie. Toen de arts hem zaterdagavond meedeelde dat hij voorlopig beter rust kan houden, antwoordde hij meteen �dan ken je mij nog niet�. Het liefst staat de ervaren rot vandaag al weer op het trainingsveld. "Ik ga ervan uit dat ik volgende week gewoon kan spelen."

Die gretige houding typeert het karakter van Mister FC Twente, maar zegt ook veel over de euforie rond de ploeg van trainer Fred Rutten. Waarom zou Boschker een wedstrijd willen missen? In zijn zeventiende seizoen in Enschedese dienst, is het voor hem immers een feest om voor FC Twente - misschien wel de aantrekkelijkste ploeg van Nederland - te spelen.

Het gemak waarmee FC Twente, met PSV-huurling Ismail Aissati n�g creatiever dan
voor de winterstop, door de Rotterdamse linies gleed, leidde indirect de
ondergang van Boschker in. De gasten werden af en toe lichtzinnig en
lieten zich kort na de dik verdiende 0-1 verrassen door een een-twee
tussen Jarda Simr en Voskamp. Met gevaar voor eigen leven voorkwam
Boschker dat Slory kon scoren. Dat Voskamp in de rebound alsnog de 1-1 binnenschoof,
maakte de Twente-doelman niet meer bewust mee.
"Slory raakte me vol op mijn hoofd", aldus Boschker.
"Wat er daarna gebeurde ben ik kwijt. Dat zal ik terug moeten zien.
Ik weet alleen dat het 1-1 werd."

Of het tegendoelpunt terecht werd goedgekeurd, betwijfelt Boschker.
"Als een keeper een aanvaller ook maar iets raakt, krijgen we een rode kaart en een strafschop tegen. Slory raakte me vol, waardoor ik niet meer bij de bal kon", aldus Boschker.

Dit is wat er gebeurde:

Boschker moet rust houden tot woensdag, maar de verwachting is dat Sander er tegen